Počas dopravnej akcie v Prešovskom kraji zadržali 17 vodičských preukazov

02.08.2013 Prešov

Prešov 2. augusta (TASR) - V Prešovskom kraji zorganizovala polícia vo štvrtok (1. 8.) ďalšiu bezpečnostnú akciu. Počas štyroch hodín kontrol zadržali 17 vodičských preukazov.
Vzhľadom na zvýšený počet dopravných nehôd v tomto regióne sme po stredajšej (31. 7.) akcii zorganizovali ďalšiu aj vo štvrtok. Policajti sa v čase od 12.00 do 16.00 hodiny vo zvýšenej miere zamerali na kontrolu dodržiavania stanovených alebo obmedzených rýchlostí jazdy vozidiel a na kontrolu dodržiavania pravidiel cestnej premávky jej nemotorovými účastníkmi. Do tejto osobitnej kontroly bolo zapojených 92 policajtov z rôznych útvarov Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Prešove,“ informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Jana Migaľová.
Policajti zistili 220 priestupkov, z ktorých 209 riešili v blokovom konaní, 9 priestupkov vyriešili napomenutím a dva priestupky boli oznámené na správne konanie. Podľa Migaľovej alkohol zistili u jedného vodiča motorového vozidla a tiež u dvoch nemotorových účastníkov cestnej premávky. Zadržali 17 vodičských preukazov, 5 osvedčení o evidencii motorového vozidla a jednu tabuľku s evidenčným číslom vozidla.
 

Vyberte región